A Day To Remember ^^

4:22:00 PM



Assalamualaikum and hello peeps :D sihat tak ? makan dah ? haha , tangah ambil berat ni . cehh , baik laa kononnya . hikhikhik . harini aku nak update entry baru . Semalam , saturday . well , sepatutnya aku hang KL . but my baby belated birthday girl , Aida Azlinda ajak lepak Puchong jea . okay , anything for you baby .
Pukul 11.30 aku sampai puchong dengan Ani Mastura . ayah hantar . hoho . sampai sampai jea nmpk Marina Joy sorung . aloo kcian dia . hikhikhik . then Wan Moanstrer pula smpai . 15 minutes later , abe itew Achik L'eacyy pula sampai . dia demam :( datang pun lemah , moody je . then Pakcek Zren pula sampai . 2 hours later , Ah-leng tak muncul muncul lagi . call bnyak kali , phone off . perghhh . smpai laa pukul brapa ntah baru nak angkt . aku mngamuk laa kan ? then Achik amek phone dia yang cakap dengan Ahleng . boleh Ahleng tak kenal suara Achik ?

Ahleng : siapa nie ???
Achik : aku balaq baru bubu , kau nak datang taknak ? cepat la !

aku dengar dah tergelak gelak dah bila Achik cakap macam tuh . 15 minutes later , Ahleng datang bawak pisau nak potong ayam tuh . mak aiiiiii ! kau dah gila ape biy ?! orang gurau dia serious . pergh , budak budak dah gelak dah . aku memang tarik muka aa bila dia smpai . yelah . asal aku datng je , mesti dia off phone and mesti lmbat datang . sakit hati aku . then Nutt , Syahrizan , .cyprian , Paan and Den CezzBoy sampai join lepak skali . lepas tuh Aida and Nurul Anis pula sampai . diorang baru jea duduk . Ahleng tarik aku balik rumah , dia nak tukar baju and simpan pisau tuh . aku taknak ikut ! dia paksa gak . okay fine . syarat Ani ikut . Ahleng tak kasi juga , then lama lama dia mngalah . muahahahah . tngh ontheway nak pegi rumah tuh , tiba tiba tapak kasut aku tercabut . TIDAK !!!! Ani dengan Ahleng dah gelak gelak . benci sial -.- so Ahleng pun terpaksa dukung aku . HAHA , PADAN MUKA , GELAK LAGI .



Then lepas dah settle tukar baju , simpan pisau , betul kan kasut semua . kitorng pun pegi Foodcourt balik . nampak Kimie Kun and Amrie Anne tengah main gitar . Kimie nampak mcm riak pun ada nmpk aku , sebab dah lama tak jumpa kan ? hihihi . dorung mula laa jadi kan tmpat ni karaoke . dengan gitar laaa , dok nyanyi melalak lalak laa . haha . ape pun tak boleh .
Pukul 5 macam tuh , Aida minta diri dulu sbb dia kata ade hal nak kene settle . okay laa , maka pulai laa dia . and kitorng sambung menanyi . Kimie tukar tempat , duduk seblah aku , tnye kenapa . sebab aku dengan ahleng tarik muka . then Kimie pandang Ani .

Kimie : siapa nie buu ? :)
Me : This is Ani Mastura , kimie (Y)
Kimie : Ani Mastura ? Serious ?! ohmy . Ani , yang tadi tuh bukan Kimie kun , itu orang gila . 

Haha , apa laa Kimie tak boleh nak cam muka Ani . Then kitorng tukar tempat , duduk kat bawah pondok juga (still in Foodcourt) sebab hujan . borak borak borak borak , ada orang belanja kitorng makan satay . AWESOME ! hahaha . pukul 7.30 , aku minta diri dngn semua sebab hujan pun dah reda . hari pun dah lewat petang . Pakcek pergi CC Global naik moto , amek helmet . Aku , Ani and Kimie jalan kaki pergi CC . haha -.-Sampai jea Global , aku naik dengan Pakcek . Ani naik dengn Kimie . nampak Amirin dengan kawan dia baru keluar Global . dia dah gelakan kitorng tak tahu asal . Then gerak pergi rumah Pakcek dulu , dia nak amek sweater and ganti helmet aku , sebab yang aku tngh pakai takde cermin tuh . HAHAHA . TEMBIKAI BHAI .
Bila dah sampai Giant dekat serdang . tayar depan moto Pakcek pancit . argh shit . tuh baru smpai giant . belum smpai Bukit Serdang lagi . haha . Ani cuak jea sebab time tuh dah pukul 8 malam ! bapak dia non-stop call .
Sampai jea Bukit Serdang , Kimie dah tnggalkan aku nan Pakcek kat belakang . kitorng kene tolak moto sebab bahaya nak turun bukit . yelah dengn tayar pancit , lepastuh licin , baru abis hujan . metapak kitorang bila turun bukit . 2 minutes macam tuh , Ani call . Dia cakap dia dah sampai rumah . what ?? lajunya kimie bawa . mentang kitorang kene metapak tolak moto . haha , then aku call Kimie suroh tunggu dekat Patronas depan Public Bank tuh . Sambil menapak and tolak moto kat Serdang Raya tuh , mcm mcm laa aku story nan Pakcek . aku kan kuat bercerita . haha . Pakcek pun layan jea .
Bila kitorang dah smpai Patronas , lepas pam tayar . Pakcek suroh aku naik dengan Kimie sbb ape ntah aku tak ingat . then aku naik laa dengan Kimie . mak aii , berlumba dua orang cousin nie nak smpai rumah aku . haha . bila dah smpai rumah aku . aku salam and ckp thanks kat dorung . hihi . and dorung balik mcm berlumba lagi . 
Malam yang sangat gempak . wohoooo :D Pengalaman baru bhaii ,

You Might Also Like

0 comments