Port Dickson Trip

6:44:00 PM

Assalamualaikum and greetings dear reader ! hehe , dah lama tak update entry kann ? hehe . Today aku nak update pasa kenangan and pengalaman aku dekat Port Dickson. Yang pergi aku , Ani Mastura , Yuliy Minimarow , Zack Copiecco ,Azam kck ,Diena Gadiz Bahyer ,Wawa Waheeda ,Haziq Kysenius and Faqih Shah .
wohooo .




so , continue yee ? kitorng smpai PD around pukul 11 pagi mcm tuh . Sampai dekat Seafront Hotel . Gila babi jauhh ahhh ! then aku suruh Zack amek balik duit deposit and check in hotel lain ke , chalet maybe ? then semua setuju . half stay dekat pantai Port Dickson dulu that is Diena , Azam , Haziq and wawa . while aku , Ani , Faqih , Yuliy and Zack pergi cari tempat stay . bila dah stngah jalan tuh , Haziq call suruh patah balik sbb ada abang ni nak tolong kitorng cari tempat .
Masa nak patah balik tuh , nampak satu kondo ni . Marina Resort . Ani cakap laaa ,"hodoh gila cat banggunan ni " and aku cakap balik , tempat ni berhantu . terus senyap Ani . haha ,bila dah smpai pantai , Zack bincang bincang laa dgn abang tuh . dah lama sikit , dia ajak kitorng check bilik . Yuliy tanya kat mana , and its dekat MARINA RESORT . terdiam kitorng semua .hmm , terpaksa laaa .

Lepas dah hantar diorng , time turn aku Yuliy and Faqih dah smpai hotel pulak . Haziq bukak pintu bilik muka cuak . dia kata lampu bilik tiba tiba terpadam sendiri . okay , think positif , black out kot ? then bla bla bla . kitorng pun relax aa letak bag tukar baju nak mandi kolam semua .






Back from mandi kolam , kitorng lepak bilik sementara nak tunggu hujan stop . semua dah bosan aku tengok , haha . Ani , Faqih and Yuliy cerita hantu dekat balkoni . aku dgn Azam lawan mata tanpa kelip dkat mejaa .Haziq dgn Wawa tido dekat sofa ruang tamu . Diena tidur sorung dalam bilik . Rare gilaa lah , padahal kitorng dah pesan , nak masuk bilik jgn berdua or sorung . kene ramai ramai .Zack aku tak tahu buat apa . tak ingat .
30 minutes later , aku dgn Azam dah give up . mata aku dah sembab airmata keluar banyak punya pasal . then kitorng g kat yuliy nak dengar skali cerita hantu .
Yuliy cerita :
time dia nak turun hantar makanan kat dlm kete dgn Zack and Faqih , Yuliy ada jerit "kunci pintu!!" then dia dgar Azam menjerit . padahal mana ada Azam jerit .
Dalam lift pulak ,kitorng stay tngkat 6 . lift tetiba berhenti dekat tingkat 3 . bila terbuka takde orng . then turun balik . berhenti lagi dekat tingkat 2 . terbuka , takdee org lagi . yuliy dah goyang , dia ajak Zack ikut tangga jeh . Tapi Zack halang , dia kata "apa pun jadi , jangan tengok luar" yuliy diam jeh laa .
cerita Diena :
time dia tengah siap sorung sorung dekat dalam bilik . dia rasa ada orng pegang kaki dia dekat meja solek . apa lagi , lari laa dia keluar pergi ruang tamu panggil kitorng suruh teman .



Dalam pukul 9 macam tuh , hujan dah reda . kitorng pun pergi tempat nak berkhemah and bbq . time aku nak turun lift pun jadi mcm yuliy . stop satu tngkat ke satu tngkat . seram choyy . smpai kete jeh aku menggigil . hm , hati aku pun kuat kata yang kitorng jeh yang stay dekat tngkat 6 .
sampai tmpat bbq baru aku tenang sikit . alhamdulilah laa .
so kitorng enjoy jelaa dekat sana . tknak pikir lagii :')



pukul 1 pagi mcm tuh , aku dah terlelap dah dalam khemah dgn diena and zack . haha , tak larat woii . pukul 3 aku terjaga , aku kejut zack suruh bawak g Petronas beli mineral sbb badan aku penuh gas minum air gas bnyak sngat . haha . lepastuh tidur balik . hehe ,
around pukul 5 pagi , kitorng baru balik bilik . nak naik lift mcm biasa aa . sheram woiiiiiiiii .sampai tngkat 3 aku cakap JOMM . terkejut yuliy , then dia kata belum lagi . k aku dah malu . tapi tetap seram . dorung smpai bilik jeh usha gmbar dulu . zack pulak masak . aku dah start pening kepala sbb tak cukup tidur .so Faqih urut kan kepala aku smpai aku terlelap . best gila dia urut . pehhh .
and bila dah siang . aku orng paling last bangun ! hahaha !
Bila aku dah bangun , aku tngok smua buat hal masing masing . then aku tido balik sbb mamai . baru je landing , yuliy menjerit keluar dari bilik tuh menangis . terkejut smua orng .
"aku taknak masuk bilik tuh lagi!" teresak esak yuliy cakap . zack terus bangun g bilik tuh and tutup kunci pintu .
cerita yuliy :
masa dia nak pakai baju , dia dngar orng menangis dua kali . berlari lintang pukang dia keluar . pukul 9 pagi pun boleh kene kacau . hmm , naseb baik kitorng nak check out time tuh . hmm ,
Then kitorng terus siap cepat cepat nak g pantai teluk kemang .





lepas dah syok mandi , men lawan ombak bagai . kitorng semua decide nak naik banana boat . wohooo ~





mandi mandi mandi , around pukul 4 mcm tuh . kitorng bersiap nak balik . tapi kitorng pergi beli baju sama dulu . wakakaka , aneh aneh jeh .
pkul 5 bapak Ani datang . and kitorng balik .
sampai pun around pukul 8 mcm tuh sebab jem . It was a wonderful trip :')
I miss PD .




You Might Also Like

0 comments