SMKSK Camp 2

7:39:00 PM

7 April
Day 2.....

Its was like 6.45am. Aku terjagaa. bangun bangun tengok semua orang dah bangun. Ada yang dah mandi, ada yang baru nak mandi. But me and Yuliy still termenung pegang towel. hahaha aku memang mcm ni kalau baru bangun tidur. Termenung dulu then baru mandi or siap siap. Tengah sedap sedap termenung, tetiba Nadia marah.."Korang tunggu apa lagi? pergi siap!! nak beratur dah laaaaa".. haaa maka dgn itu kelam kabut laa semua orang dalam kelas tuh nak bersiap. Baru jeh aku dengan Yuliy nak keluar kelas, alarm tanda kene berkumpul dah bunyi. Lintang pukang kitorng g cuci muka gosok gigi semua. hahaha, sampai jeh depan kelas tengok Azmeer dgn Aiman tengah tunggu kitorang. fuuuh siap jemput kan? lambat sangat dah ke? hahaha. Then lepas tutup pintu kelas semua berlari pergi car park. Aku tengok semua stok muka bangun tidur. blur jeh semua. hahahaha.
Okay as usal mulakan activity dengan senam robik and all that. Then baru dapat breakfast. fuuuhh lama gilaa nak kene tunggu. Semua orang bergerak ke kantin dengan ....."Watermelon watermelon papaya papaya. Dua mata kucing dua mata kucing rambutan rambutan.." hahahaha.


Sambil makan, kitorang menyanyi jugaa. hahaha Thrift Shop! what what what what... haha sampai Aiman berlari pergi kat DJ suruh pasang lagu Thrift Shop tuu. dan bergegar laa meja kantin tuh dengan suara KRS, haha suara Ani lagi laaa. excited benor. hahaha. bukan lagu Thirft Shop jeh, lagu I Knew You Were Trouble laaa, Live While We Young laa. hahaa.
After makan menanyi semua, kitorang gerak padang ramai ramai. As usual laa kan? haha sepanjang perjalanan tuh semuaanyaa what what what what what... hahaa hadudududuh lagu ni dah jadi lagu KRS ke? haha back to the story laa. Sampai padang dengar taklimat daripda pengakap. Okay kita kene buat unggun api sendiri? lerr okay siapa api paling marak menang! hahaha and kitorang mula laa pergi cari ranting kayu, dahan semua.


And yes, we won. Api kitorang paling marak. haha lepastuh kene tukar tempat. duduk dekat tempat basket ball pulak. Now turn Wushuu and Taekuando pulak bagi taklimat. Boring and agak funny laaa. mcm mcm aksi laaa diorng tunjuk. lepastuh buat hal sendiri. macam macam betul lahaaai. haha



Lepas dah bertendang sana sini snap picture itu ini, semua naik kantin untuk lunch. The worst part is, makanan untuk malays tak sampai lagi. hadudududuh. aku pun duduk belakang skali. Tidur sementara tunggu makanan sampai. Diorang aku taktahu buat apa. Lamanyaa lahai makanan nak sampai. Sampai lena aku tidur. Sedar sedar jeh dah terhidang makanan dgn air depan mata aku. hahaha mekasih Taufiqq. Makan makan makan makan..... then kitorang pergi main games. Kali ni berpecah laaa sebab sorang nak main itu sorang nak main ini. Me? aku sentiasa dengan Eisya and the geng, haha. Tapi Nadiah, Wanie, Aiman dengan Azmeer pergi masuk pertandingan masak dekat dewan. okayyyy,  first me and the geng main game belon air. 4 orang pemain dia nak. Aku pegang belon air tuh and kene naik tingkat atas skali dekat blok G. Yuliy and Eisya pegang plastik. Yuliy kat tingkat 2 Eisya dekat tingkat 1 and Erin dekat ground flour. hahaha Yuliy kene sambut belon yang aku jatuhkan guna plastik. same goes to Eisya and Erin. Tapi Erin kene sambut pakai kotak. Malangnyaa belon tuh bila sampai dekat Erin pecah and we lost the game. fuuuhhhh -.- nevermind banyak lagi games.


Itu game favorite aku! haha walaupun pening tapi memang best laaa. haha jalan pun terhuyung hayang. haha, siapa main game ni lagi selain aku? Furqan, Eisya lagii ?haha aku taktahu siapa lagi main. haha then Ani, Nuriah, Alif dengan Erin main game apantah nama dia aku taktahu. Agak awesome laaa. Eisya dengan Yuliy main game kaki kene ikat. haha.


Untung laa dapat main games dorang semua ni. Aku takboleh. kaki dah problem, jadi photographer lagi. hadududuh fine. Then Furqan bawa aku pergi register untuk pertandingan photography. Tengah pilih pilih gambar, orang yang bertugas tuh kata tema dia GO SK GO. daaammnn memang best laa aku snap gambar salah tema. Furqan kata takpe pilih jeh mana mana gambar. Aku dah pening dah gambar mana pulak yang aku nak pilih? dah laa salah tema. Aku lari g kat tangga panggil Ani. Tapi dia ada sound problem sikit. hish so aku Taufiq dengan Furqan main hentam jeh pilih gambar. cukup 20 gambar then lepastuh pergi kelas masing masing tukar baju and kemas bag semua.
Semua tengah kemas kemas barang, aku Yuliy, Nuriah dengan Eisya sempat lagi gi mandi. hahaha padahal kitorang ada masa 30min jeh. hahaha Ani dengan Erin yang jaga kelas and barang barang.
Tapi aku balik jeh kelas, Ani dengan Erin dah hilang. haha pergi mandi leteww. yelah dari pagi tadi tak mandi sebab tak sempat. haha. Settle semua kemas kemas, kitorang hantar bag dekat kantin and berkumpul dekat car park balik. And kali ni ceramah San John pula. *betul ke spelling aku?* hahaha.


Hahaha semua muka bahagia jeh. haha lepas dukung semua kene jawab soalan. Soalan susah susah pulak tuh. Hahaha Nuriah mengamuk jeh bila dia nak jawab tapi orang lain yang dapat jawab. hahaha kali ni takde yang serious dah. semua happy hahaha. Selesai sesi soal jawab semua ni. semua pergi dewan untuk Majlis Penutup kem ni. alaaaaaa cepat nya masa berlalu. rasa macam nak overnight schl jeh. hahaha. Semua dah berkumpul dekat dewan except Furqan. dia nak tidur kat surau sebab pening. game air tuh punya pasal haha. Okay. 
First diorang umumkan Pertandingan Kawad Kaki. Johan, Pengangkap Naib Johan San John Ketiga Bulan Sabit Merah. Okay fine maybe bukan rezeki kitorang this year takpe laa kan? hm, then diorang umum kata gambar siapa yang ada kat slide show naik stage amek hadiah. Tetiba keluar gambar yang aku snap. eh menang juga? haha alhamdulillah. Bila aku dah amek hadiah, turun jeh stage aku tengok budak budak krs muka berkerut tengok dekat slide show tuh. Aku pun usha laa skali. Gambar aku lagi! haha naik balik amek hadiah. Turun balik stage, gambar aku keluar lagi kat slide show. hahahaha pendekkan cerita. I got 5 awards for this Pertandingan Fotografi Terbaik. Ohmygaaadddd!!! salah tema pun boleh menang kan? haha syukur alhamdulillah :)


Lepas fotografi terbaik, model terbaik pulak masa Malam Kebudayaan tuh. hahaha Ani dapat naib johan for that. Wanie. Nadiah, Azmeer and Aiman johan dalam pertandiangan masak. And you know what? KRS johan keseluruhan untuk kem ni. Disebabkan banyak dah kitorang menang, Erin ada kata before diorng umumkan siapa menang keseluruhan..
Erin: Mesti kitaaa punyaaaa!!
Me: Jangan berangan laa weh -.-
Faqih: Ntah, jangan terlalu berharap sangat.. 
And time dia umumkan tuuu its was like...."Kedet..........." dalam hati aku dah.. "Ni mesti bomba menang nih. hmmm".. and tetibaaa diorang mention perkataan 'Remaja' jeh, kitorang dah menjerit melompat lompat dah. hahaha tak sangka kitorang menang!! Erin was right after all! hahaha congrats!!


Furqan dah tersenyum. yelah last year kitorang tak maju mcm this year. And this year boleh pulak kitorang Juara Keseluruhan untuk campfire ni. Alhamdulillah okay? hehe semua orang dah bersorak sorak dahh. hehe. Last snap gambar, last dance, last kata kata sikit and bersurai. Whoaaa this was fucking awesome. sepanjang kitorang kem ni, semua work together as a team. best okay best!! hahaha I miss this camp already. hm hope lepasni ada lagi aktiviti mcm ni lagi. Amiinn :*






You Might Also Like

0 comments