Iftar and BBQ

4:38:00 AM

Assalamualaikum people. Actually event ni masa bulan puasa harituh, 26 of JULY 2013. Tapi aku baru nak update sekarang. Hahaha its been long time ago right? Sorry guys, quite busy laa. Ini evant berbuka puasa untuk KRS FAMILY! :* hehe,

26th July 2013,
Friday,
I woke up early in the morning that day. Hahaha why? sebab me and Yuliy nak ke pasar borong untuk shopping barang for BBQ! And guess lah weh, masing masing tak mandi lagi. wakakakaka! okay, lepas settle beli ayam, kerang sosej and all that, kami ke Giant pulak untuk beli barang nak perap ayam. Then patah balik ke pasar borong balik teman Faqih beli arang. You know what, masa nak balik tuh hujan turun selebat lebatnyaaaaaa! pergh, nak taknak kene redah hujan juga. haish kerja gila betul dorang neh.


Sedih kan? hehe naseb baik arang tuh tak basah. Okay sampai je rumah masing masing mandi sbb nnt takut demam. Lepas mandi mula laa kerja basuh ayam semua. Around pukul 4 macam tuh, Eisyaa dengan Anii sampai dekat rumah aku. Well masing masing buat tugasan masin,g masing. Tugasan ke? kerja sudah. hahaha, Eisya bancuh air 'cockstail' dia and Ani buat preparation untuk slideshow. Yuliyy sudah pulang nak bersiap. Faqih tengah bakar arang. Me? bersiap juga laa woi. hahaha.
Okay, its 7pm already and ramai yang dah sampai! wah!! :D
Antaranyaaaa, ---> AzmeerAimanTaufiqFatin SharulFatin IzzatiAliffShafeqq, Nadiah, Am, and Fiq! hahaha. Bila dah masuk waktu berbuka baruuuu lah si pengerusi kita sampai dengan ex schl kami hihi Siddiq and Furqan.

tangan tengah kotor so gambar tak lawa sngat -.-

Lepas selesai berbuka, bermula lah upacara BBQ kita. hahaha.
Setengah ada yang tolong tolong bakar bbq tuh. sesetengah ada yang menari dekat ruang tamu. sesetengah ada yang pergi 'smoking'. sesetengah lagi ada yang berphotoshoot dekat depan rumah. Macam macam karenah betul lah mereka mereka neh. hihi






 













Banyak kan gambar? Dah start bosan? rileks laa bother. HAHA macam yang aku cakap kat atas tadi. Ada yang bakar ayam, ada yang dance dalam rumah, ada yang photoshoot. Ini lah dia! haha,
Selesai jeh sesi bakar membakar neh, semua dipaksa masuk kedalam rumah. Dipaksa kan? Ayaaat... hahaha. Kenapa dipaksa? Sebab its time for slideshow!




Semua kusyuk jeh tengok kan? Ini laaa kenangan weeh! Flashback balik kenangan kenangan lama dengan KRS in SMK Seri Kembangan. Time ni memang semua gelak besar punya laaa. Apa yang tak sepatutnya ditengok pun abis terbongkar. Sakit perut siaa gelak time nih. Hehe tapi masing masing happy kan? enjoy kan? Itu yang paling penting. 
Its almost 10.30pm and ada yang nak balik dah. Sebelum semua balik, tangkap gambar ramai ramai dulu! hahaha abang aku jadi photographernyaaa...


Inilah family KRS aku di SMK Seri Kembangan. We work as a team, we fight together. Hee :')
But aku dah bersara dah dari family ni, why? sebab saya dah pindah lah awak! 
I miss my KRS family so much. May the memories last forever okay guys? Heee

You Might Also Like

0 comments